Gör reklamfilm som Famous Grouse

För 350 tusen kronor producerade vi TV-reklam för Famous Grouse. Vi jobbade ifrån samma rum som reklambyrån för att få ihop alla delar av den tidspressade produktionen och ändå leverera hög kvalitet.
………………………………………

Alkoholhaltiga drycker är en produktkategori som ställer höga krav på varumärkesinnehåll. Exempelvis är en av Sveriges mest kända exportframgångar genom tiderna Absolut Vodka. Vad är det som gör att vi konsumenter väljer en viss dryck? Självklart är det någonting mer än just innehållet i flaskan. Vi är alla känslovarelser och styrs till stor del av underliggande preferenser eller som man säger i mer vardagligt tal, det man av någon anledning gillar.

Man gillar människor, städer, hobbys och varumärken. Allt man lägger på minnet kopplar man till en historia. För produkter och tjänster är det själva essensen av varumärket…. Det som ploppar upp i huvudet när man tänker på en bransch eller en kategori av produkter och tjänster.

Vi fick uppdraget att ta fram en reklamfilm för Famous Grouse tillsammans med reklambyrån Starcom. Filmen skulle kommunicera möjligheten att designa sin egen etikett till en flaska Famous.

Vi tänkte oss ögonblick då det skulle vara mest intressant att fira med en flaska Famous Grouse. Dessa ”moments” dramatiserade vi och skapade två olika reklamfilmer.

De båda historierna visar en känsla av den gemenskap som finns bland män. ”Korpenlaget” och ”weekend med polarna” är historier många män kan känna igen sig i. Man kämpar tillsammans och firar som ett lag.

När reklambyrån Starcom och kunden Edrington var överens om inriktning på TV-reklamen hade vi bara två veckor på oss innan den skulle vara klar och uppladdad på MTG:s nätverk.

Vi tog fram manus, hittade all personal, alla skådisar, inspelningsplatserna och spelade in under den första veckan. Den andra veckan satt vi med klippningen, grading, ljudmix och mastring.

Det gick att göra hela produktionen med hög kvalitet trots att tidsplanen var pressad. Vi jobbade från samma kontor som Starcom för att snabbt få fram ett godkänt manus. Vi använde fotografer, inspelningspersonal och efterarbetningspersonal som vi jobbat med tidigare, men framförallt hade vi en klar bild av vad vi ville uppnå och ett stort engagemang för att nå dit.

Den täta kontakten med reklambyrån och vårt sätt att jobba gjorde att vi kunde leverera riktigt bra TV-reklam på tidsplanen och inom budget.

Slå mig en pling så gör vi reklamfilm the famous way.
/ Fredrik Röjås 070 – 966 36 35